Keresés ebben a blogban

2014. július 25., péntek

Joghurtos túrófánk 30 perc alatt

A minik fánkot kértek és kaptak, de én is szerettem volna enni. Volt a hűtőben 1 csomag light túró így gondoltam, túrós fánkot készítek. Már nagyon rég nem csináltam, talán még otthon laktunk..., esetleg az albérletben.
Most variáltam rajta, hisz főként nekem készült. Fehér liszt helyett tönkölybúza liszt, cukor helyett, xilit, tejföl helyett joghurt. Isteni finom lett a végeredmény és ez nem csak az én véleményem ám. A túrós fánk az utolsó falatig elfogyott. A sima fánkból viszont maradt pár darab :)



A hozzávalók:

25 dkg light túró
10 dkg tönkölybúza fehérliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 tojás
3 evőkanál xilit
1 pohár joghurt (én az aldiban szoktam venni, ez kicsit nagyobb doboz, mint mondjuk a danone natúr joghurtja, ez 250 g)
1 citrom leve, akár a héját is bele lehet reszelni
csipet só
1 kávéskanál sütőpor

kisütéshez olaj

Minden hozzávalót egy tálba teszünk és összekeverjük. Az olajat egy edényben feltesszük melegedni, amikor már felforrósodott kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát. A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. És ennyi :). Előkészülettel és mosogatással együtt 30 perc :).

Önmagában is finom, de lehet enni hozzá levárt (én diétás baracklekvárral ettem) de a párom és a gyerekek almás joghurttal ették.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése