Keresés ebben a blogban

2013. október 4., péntek

Fahéjas, rozslisztes gofri

Kis családomnak majd minden héten kell készíteni. Vannak olyan alkalmak amikor Én is szívesen ennék. A tegnapi is ilyen volt. Kétféle gofri készült, a családnak fehér lisztből, cukorral. És nekem teljes kiőrlésű rozslisztből édesítőszerrel és fahéjjal. Finom lett, a fahéj íze kellemes a tésztában, de szerencsére nem nyomja el a rákent diétás lekvár zamatát.


Hozzávalók:

2 egész tojás
1 dl olaj
csipet só
kevés folyékony édesítő
1 mokkáskanál fahéj
kb 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
tej, annyi, hogy a tészta sűrűbb legyen mint a palacsinta tészta.

A tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, édesítőt, fahéjat és az olajat. Összekeverjük és hozzáadjuk apránként a lisztet. Ha túl sűrű akkor megy bele egy kicsi tej és újra a liszt. Ha minden liszt belekerült akkor annyi tej kell csak hozzá, hogy sűrű de még folyós tésztát kapjunk.
Forró gofrisütőben kisütjük és lekvárral fogyasztjuk, én most házi őszibarack lekvárt tettem rá, természetesen diétásat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése