Keresés ebben a blogban

2013. április 14., vasárnap

Medvehagymás pogácsa diétás változata

Mert szezonja van.
Mert Isteni finom és ellenállhatatlan.
Mert a diéta mellett sem szeretnék kimaradni semmi jóból.
Mert nagyon sok jó hatása van a szervezetünkre! Csökkenti a koleszterinszintet, segít a méregtelenítésben. Segíti a szív és érrendszeri működést, csökkenti a vérnyomást és a vércukor szintet is. Javítja a memóriát, fokozza az agyműködést.
Mert kellemes, fokhagymás íze van.


Persze mértékkel kell enni a pogácsát és nem egyszerre befalni, de már 2-3 db is kellően laktató belőle. A többi pedig eláll zacskóban vagy épp le lehet fagyasztani és aznap elővenni amikor enni szeretnénk.

Hozzávalók:

15  - 16dkg zabpehelyliszt
12,5 dkg sovány túró
12,5 dkg vaj vagy növényi margarin
1 evőkanál kefir
2 evőkanál szezámmag
1 kis csokor medvehagyma
1 teáskanál só
1/2 csomag sütőpor

Tetejére tojás, esetleg (esetemben) szezámmag de kevéske sajtot is szórhatunk rá.

Először 12,5 dkg lisztet mérjünk ki, a többi gyúráskor adjuk hozzá ha szükséges mert úgy látjuk, hogy nagyon ragadós a tészta.A zabpehely lisztet, sót és a sütőport összekavarjuk, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót, kefirt, szezámmagot, apróra vágott medvehagymát.
Ha összeállt akkor körülbelül fél órát pihentetjük.
Lisztezett nyújtódeszkán ( zabpehely lisztet használjunk) kinyújtjuk kb 2 cm vastag legyen. Bekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal vagy magkeverékkel. Kiszaggatjuk.
190 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
kb 15-18 perc alatt sül szép aranyszínűre.
A pogácsa omlós, könnyű és nagyon finom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése