Keresés ebben a blogban

2013. április 7., vasárnap

Diétás meggyes-almás muffin


Diétázom pár napja.
Sosem voltam túl vékony, de a szülés után több maradt rajtam, mint ami egészséges. Na meg nagyon zavaró is. A fehér lisztes, cukros ételeket teljesen kiiktattam az étrendemből, de az édességről nehéz lemondanom. Már tegnap bújtam a netet, receptet kerestem de sajnos nem találtam olyat ami igazán jó lett volna.
Aztán csak olvastam egyet, meggyes muffin. Igaz már ránézésre rossz volt az alaprecept, na nem azért mert más nem tud jót írni, készíteni... hanem pár éves tapasztalattal a sütés terén a recept elolvasása után már tudom, hogy jó-e vagy sem az adott recept.
Hát ez csak ötletadónak volt jó :)
De nagyon finom muffin kerekedett belőle, érződik a gyümölcsök kellemes, savanykás íze, nem túl csömör.
Pont jó :)

Hozzávalók:


3 deci tej
3 tojás
3 evőkanál zabkorpa
9 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
10 dkg magozott megy
10-15 dkg apró kockára vágott savanykás alma
5 dkg olvasztott vaj
pár csepp vanilia eszencia
8 kávéskanál süssina édesítőpor (ilyen volt itthon, szerintem finom, nincs mellékíze)

A tojás sárgáját kikevertem a vaniliával és az édesítővel. Hozzá adtam az olvasztott vajat, tejet, a 3 evőkanál zabkorpát és 3-3 kanalanként a lisztet. A tojás nagyságától függően lehet, hogy kicsivel több vagy kevesebb liszt kell bele. A lényeg, hogy sűrű palacsintatészta szerű tésztát kapjunk. Beletesszük a gyümölcsöket, összekeverjük majd a legvégén a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük könnyed, laza mozdulatokkal.
Muffin kapszlikba töltjük és 180 fokos sütőben 15-20 perc (tűpróba) alatt készre sütjük.

Egyáltalán nem édes sütemény, de ha valaki édesebbet szeretne akkor kicsivel több édesítő kell bele tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése