Keresés ebben a blogban

2012. november 28., szerda

Karamellás tej

Kis családom egyik kedvenc itala. A boltit is szeretik, de a házi a legfinomabb szerintük.
Nem igazán volt kedvem csinálni, sokaktól hallottam, hogy macerás, tönkremegy az edény, kesernyés ízű lesz, stb, stb.........

Aztán mégiscsak hozzá láttam. Kellemes meglepetés. Hamar kész, edénynek semmi baja és garantáltan frissen készül.

1 liter tej
10 dkg kristálycukor

A cukrot egy kisebb lábosban felolvasztjuk, állandóan kevergetni kell! Miután felolvadt és szép karamell színű lett hozzá kell önteni egy kicsi tejet. Hirtelen össze fogja rántani a cukrot és az megkeményedik de nem kell aggódni. Kevergetni kell a tűz felett, még egy kevés tejet hozzáönteni és teljesen feloldódik egy idő után a cukor. Ha kész én akkor öntöm hozzá a maradék tejet. Így rögtön iható hőmérsékletű lesz.
Az elkészítési idő kb 20 perc.
Az 1 liter kb 5 perc alatt elfogy. legalábbis nálunk :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése